HylperHeritage op Facebook HylperHeritage op Twitter HylperHeritage op Pinterest
Hylper Heritage Servies

De ontwerpers

Vader en dochter Glashouwer uit het Friese Hindeloopen zijn de ontwerpers van Hylper Heritage. Zij ontwierpen het Hylper servies voor het van oorsprong Friese Douwe Egberts. Traditioneel vakmanschap gecombineerd met een frisse kijk resulteerde in een servies dat de rijke traditie van Hindeloopen laat herleven.
 
Harmen Glashouwer
Al meer dan 49 jaar is Harmen Glashouwer (1948) een echte Hindelooper schilder. Hij studeerde schilderkunst aan kunstacademie ‘Vredeman de Vries’ in Leeuwarden en van zijn vader leerde hij de specifieke Hindelooper kunst. Naast het schilderwerk heeft hij een stoffenwinkel met daarin de typische stoffen van de Hindelooper klederdracht. Deze winkel nam hij jaren geleden over van zijn moeder. De stoffen en de Hindelooper schilderkunst zitten hem dan ook in het bloed.
 
Christien Glashouwer
Bij Christien Glashouwer is het schilderwerk en de stoffen eveneens met de paplepel ingegoten. Toch is zij met haar werk een andere richting ingeslagen dan haar vader. Na verschillende studies in grafische vormgeving en multimedia heeft zij haar eigen ontwerpstudio opgericht. Met Studio Chris10 verzorgt zij sinds 2006 met veel succes communicatieve uitingen zoals huisstijlen en websites voor zeer uiteenlopende bedrijven en organisaties. Haar eigentijdse kijk op vormgeving blijkt een goede aanvulling te zijn op de traditionele ontwerpen van haar vader, waarmee voor Hylper Heritage een hele mooie samenwerking is ontstaan.
Copyright © 2018   Hylper Heritage
Site by Studio Chris10