HylperHeritage op Facebook HylperHeritage op Twitter HylperHeritage op Pinterest
Hylper Heritage Servies

De ontwerpers

Vader en dochter Glashouwer uit het Friese Hindeloopen zijn de ontwerpers van Hylper Heritage. Zij ontwierpen het Hylper servies voor het van oorsprong Friese Douwe Egberts. Traditioneel vakmanschap gecombineerd met een frisse kijk resulteerde in een servies dat de rijke traditie van Hindeloopen laat herleven.
 
Harmen Glashouwer
Sinds begin jaren zestig is Harmen Glashouwer (1948) een echte Hindelooper schilder. Hij studeerde schilderkunst aan kunstacademie Vredeman de Vries in Leeuwarden en hij leerde de specifieke Hindelooper kunst van zijn vader. Naast schilder is Harmen ook ontwerper van stoffen, en dan met name stoffen met sits motieven, die veelvuldig in de Hindelooper klederdracht gebruikt werden. Deze passie is in samenloop met het Hindelooper schilderen ontstaan. Beide vormen hebben patronen van sierlijke bloemen en bladeren gemeen.
 
Christien Glashouwer
Het schilderwerk en stoffen zijn Christien Glashouwer met de paplepel ingegoten. Toch is zij met haar werk een andere richting ingeslagen dan haar vader. Na verschillende studies in grafische vormgeving en webdesign heeft ze haar eigen ontwerpstudio opgericht. Met Studio Chris10 geeft zij sinds 2006 met veel plezier vorm aan huisstijlen en websites voor uiteenlopende merken en bedrijven. Haar eigentijdse kijk op vormgeving blijkt een goede aanvulling te zijn op de traditionele ontwerpen van haar vader, waarmee voor Hylper Heritage een hele mooie samenwerking is ontstaan.
Copyright © 2012-2018   Hylper Heritage
Site by Studio Chris10